کتونی

کوویدSGHAROOOON ۱۹ با فهرستی از علائم و شیوه های انتقال غیرمنتظره و طیف گسترده ای از عوارض خفیف تا شدید، همگی را گیج کرده است. تا تاریخچه ۲۲ ژوئیه متجاوز از ۶۰۰ هزاره نفر در بکلی جهان، جان خود را پیاده شدن معلول ابتلا بوسیله ویروس کرونا از دست داده اند. مدت ابتلا به کووید ۱۹ برای برخی افراد طولانی است تا جایی که علائم آن تا چند ماه دوام می آورد. بااین حال، اغلب افراد مبتلا بدون نیاز به بستری درمان می شوند. جهیز امان انسان حتی عاری احتیاج به واکسن خواه گزینه های درمانی، شبکه ای نیرومند و عظیم از سلول ها و بافت هایی است که از ما داخل برابر عفونت مراقبت می کنند.

دانشمندان برای پاسخ به برخی پرسش های عمده باید دریافتن خود از واکنش ایمنی بدن به کووید ۱۹ را تکثیر دهند. این استفسار ها عبارت اند از:  آیا مقدور است انحصاری دو بار به کووید ۱۹ مبتلا شود؟  آستانه ی ایمنی جمعی پس از گشادگی دنیاگیری چقدر است؟  چرا برخی افراد بیمارتر از برخی دیگر هستند؟  واکسن چگونه فرمان می نرم و تا چه حد تأثیرگذار است؟

درون ماه آوریل، مقاله هایی درباره ی ایمنی در برابر کووید ۱۹ منتشر شد؛ ولی بازهم بخاطر قضاوت زود بود و نیاز بوسیله شوق بیشتری بود؛ در برابر وقتی ویروسی متاخر است، آثار بلندمدت آن ناشناخته هستند. از آن زمان دانشمندان، نکات زیادی را درباره ی واکنش سیستم ایمنی نسبت به کووید ۱۹ آموختند. بخاطر مثال باخبر شدند سلول های مشخصی وظیفه ی مبارزه با ویروس را برعهده دارند خواه اطلاعات جدیدی درباره ی واکسن به دست آوردند. نتایج تاکنون تأثیرگذار نبوده اند ولی امیدوارکننده هستند.

تو ادامه بوسیله برخی از یافته ها درباره ی واکنش بدن انسان بوسیله کووید ۱۹، روش های درمان مصیبت و ترقی ی واکسن بخاطر ویروس های آینده و چگونگی خاتمه دنیاگیری اشاره شده است.پادتن ویروس کرونای متاخر به مرور زمان کاهش می یابد

طبق یافته های پژوهشگران بریتانیایی، حمایت پادتن های کووید ۱۹ ممکن است تنها چند ماه دوام بیاورد. قبل از این پژوهش، دانشمندان می دانستند در بدن اغلب افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹، پادتن یا آنتی بادی تولید می شود. پادتن ها، پروتئین های سیستم کنف هستند که به ویروس ها می چسبند و آن ها را از حکم می اندازند. همچنین می توانند عفونت ویروسی را متوقف کنند. به گفته ی الیتزا تیل، مهتر آزمایشگاه سرم شناسی بلای ناگهانی های عفونی و یکی از مؤلفان پژوهش:پادتن های خنثی کننده در بدن اغلب افراد تولید می شوند. این پادتن ها زیرمجموعه ی مهمی از پادتن هایی هستند که داخل کشتن ویروس نقش دارند.

داخل پژوهش یادشده، این طور سئوال هایی مطرح شده اند: به مرور زمان چه اتفاقی برای پادتن های خنثی کننده صورت می دهد؟ پژوهشگرها بوسیله مدت ۹۵ روز و پس از نخست علائم به ردیابی بیماران کووید ۱۹ پرداختند، پادتن خون آن ها را بررسی کردند و متوجه شدند پادتن درون مدت سه ماه کاهش می یابد. به گفته ی تیل:معمولا پادتن ها پس از فاتحه علائم بوسیله مدت ۲۰ الی ۳۰ روز بوسیله اوج می رسند و سپس کاهش می یابند. به نظر می رسد این پادتن ها داخل ناقلان بی علامت یا مبتلایان به نوع خفیف بیماری، با سرعت بیشتری کاهش می یابند.

حالا باتوجه به یافته های پژوهش فوق، این پرسش مطرح می شود: آیا به مرور زمان، حدس ابتلای مجدد به ویروس وجود دارد؟ پاسخ مثبت است و این مسئله نگران کننده است. حتی ممکن است افراد چند مرتبه مبتلا شوند. این روند می تواند بوسیله تأخیر داخل لباس گیری حمایت جمعی منجر شود. پناه جمعی آستانه ی کاهش مبتلایان متاخر است. داخل این آستانه، تعداد کمتری از افراد ویروس را نقل مکان می کنند یا آلوده می شوند. سیستم ایمنی نیمه پایداری که یک مرتبه در معرض ابتلا به ویروس قرار داشته است، می تواند بر طراحی واکسن تأثیر بگذارد.پادتن تنها افزار دفاعی جهیز پناه زدودن 

طبق گزارش ها، برخی افراد پس از ابتلا به ویروس کرونا برای اولین بار، مجددا مبتلا و بیمار شده اند؛ اما هنوز ظن باریک بین ابتلای مجدد به بلای ناگهانی پدیدار ازاله. پزشکان برای جای پا بازی کردن به این آمار باید داده های پادتن و ژنتیک ویروس بیماران خود را جمع آوری کنند و این سؤال ها را بپرسند: آیا پس از یک مرتبه ابتلا، ویروس دوباره در بدن بیمار برملا می شود؟ آیا بدن ناسالم پس از یک کود ابتلا، پادتن تولید می کند و آیا پادتن ها به نرم کردن کاهش می یابند؟

به گفته ی دانشمندان، الگوی کاهش پادتن پس از ابتلا به بیماری، الگویی متداول است. چنین الگویی را می توان در کروناویروس های عامل سرماخوردگی هم دید. به گفته ی شین کراتی، ایمنی شناس مؤسسه ی ایمنی شناسی لا جولا، این قضیه کاملا غریزی است.

نکته: نباید مقاله ی پژوهشی بریتانیا را به عنوان مدرکی بخاطر بعید بودن امن جمعی در دیدن گرفت و همچنین نمی توان گفت تمام مبتلایان بوسیله کووید ۱۹ لزوما سه ماه پس ازآن در معرض کار بزرگ ابتلای مجدد صبر دارند. بوسیله نقل از نینا لی برت و آنتونیو برتولتی، زنهار شناسان کالج ی پزشکی Duke NUS سنگاپور، پوشش رسانه ای درباره ی کاهش پادتن بی ذهنی است چون کاهش پادتن معمولا روندی غریزی است.از طرفی پادتن ها تنها بخش سیستم امنیت نیستند که از بدن تو طبق ابتلای مجدد محافظت می کنند.سیستم حمایت فراتر از پادتن است

خوشبختانه سیستم ایمنی تنها به پادتن ها موقوف نیست. درواقع بخش های مختلفی از جهیز ایمنی از بدن در موافق ویروس کرونای جدید محافظت می کنند. یکی از مقدر شدن ها سلول های T هستند. به گفته ی الساندرو سته، پژوهشگر مؤسسه ی ایمنی شناسی لا جولا:اسم سلول ها مقصد ی نیکوکاری بخاطر عملکرد آن ها است. این سلول ها، سلول های آلوده را اطلاع و نابود می کنند. پادتن ها می توانند ویروس را از مایعات بدن حذف کنند؛ ولی اگر ویروس بوسیله سلولی واکنش کند، پادتن ها قادر بوسیله معارفه آن ها نیستند.

اینجا است که سلول های T بیدار عمل می شوند: این سلول ها، ویروس های نهان را وقوف و نابود می کنند. با اینکه پادتن ها می توانند از ابتلا جلوگیری کنند، سلول های قاتل تی می توانند پس از واکنش ویروس به مبارزه با آن ها بپردازند؛ بنابراین نقش مهمی در ایمنی طولانی مدت و توقف ویروس ادا می کنند.



سه سلول قاتل T تو اطراف سلولی سرطان زا که بخاطر نابودسازی آن آماده می شوند

علاوه بر سلول های قاتل T و پادتن ها، سلول های امدادگر T هم به واکنش پادتنی سلول کمک می کنند. به گفته ی سته، این سلول ها برای واکنش پادتن به جهش ضروری هستند. اما باز هم جهیز زنهار فراتر از موارد علو است. قسمت قسمت کردن دیگری از سلول ها بوسیله نام سلول های حافظه ی B بود دارند که شهریه ی تولید پادتن را برعهده دارند. انواع مشخصی از سلول های B بوسیله سلول های حافظه ی B تحول می شوند. این سلول ها دستورالعمل های تولید نوعی پادتن مشخص را ذخیره می کنند اما فعالیتی ندارند. بلکه در گره های لنفاوی و طحال مخفی می شوند که می توانند محل اصلی عفونت ویروسی باشند. این ویروس ها بعد منتظر سیگنال تولید پادتن می مانند.

وقتی ویروس جدیدی به بدن حمله می کند، معمولا دو هفته طول می کشد تا سیستم ایمنی، پادتن مناسب را بخاطر نابودی ویروس ها تولید یواش. با وجود سلول های حافظه ی B این زمان به چند روز کاهش می یابد.ایمنی معانی متعددی دارد

پناه صرفا یک مجرد ندارد؛ بلکه چندین نوع ایمنی وجود دارد. امان می تواند به معنی واکنش قوی پادتنی باشد که از تولید ویروس داخل سلول ها جلوگیری می درنگ. از طرفی می تواند سلول قاتل T باشد که با سرعتی رفعت عفونت را قبل از بلای ناگهانی یا پس از مسری ویروس ایستا می بطی ء. به گفته ی سته:تو بسیاری از عفونت های ویروسی، ویروس بخشی افزودن می شود ولی جهیز زنهار بلافاصله دست خط آن را متوقف می کند. شخص، آلوده و بیمار می شود ولی سیستم پناه او عملکرد نواخت در توقف آلودگی دارد.

ایمنی می تواند نتیجه ی فعالیت سلول های ذهن ی B غصه باشد. به گفته ی تیل:اگر انحصاری سلول حافظه ی B داشته باشد و بخاطر مرحله دوم در معرض ریسک ابتلا به ویروس فراغت بگیرد. پادتن ها بوسیله سرعت به ویروس واکنش می دهند و درنتیجه آن را با سرعت بیشتری نابود می کنند.

بنابراین احتمال ابتلای مجدد به ویروس بود دارد اما ممکن است فاجعه مرحله نباشد. وقتی ویروس بوسیله بدن بی نظیر وارد می شود، بدن آن را بوسیله تامل می سپارد.دانشمندان معلومات زیادی درباره ی سلول های T و کووید ۱۹ ندارند

دانشمندان هنوز داده های کافی را درباره ی فایده بلندمدت سلول های T و سلول های حافظه ی B نسبت به ویروس جدید کرونا ندارند ولی یافته های آن ها امیدبخش است. کراتی، سته و دیگر همکاران، درون ماه ژوئن مقاله ای را درباره ی واکنش سلول های T به مبتلایان خفیف کووید ۱۹ منتشر کردند. این مقاله درون مجله ی Cell منتشر شد. به گفته ی کراتی:واقف شدیم در بدن تمام مبتلایانی که حاجت به رنجور پیدا نمی کنند، سلول CD4 T یا سلول امدادگر T تاثیر مدال می دهند؛ و اغلب آن ها از سلول CD8 T یا سلول قاتل T برخوردار هستند؛ اما باید دید این سلول ها تا چه مدت دوام می آورند؟ نمی دانیم در وابستگی با ذهن چه اتفاقی رخ می دهد. دانشمندان به زمان بیشتری برای تست خون افراد بهبودیافته احتیاج دارند. دوام ایمنی۷ سؤال بزرگی است که هنوز راه زیادی بخاطر پاسخ به آن باقی الباقی است.

سلول های حافظه ی B چه حد ابدیت دارند؟ هنوز برملا نیست؛ اما بوسیله نظر می رسد حافظه ی سلول های B طولانی مدت باشد. طبق گزارشی، سلول های B تا هشتاد سال بعد تو بدن بازماندگان دنیاگیری آنفولانزای ۱۹۱۸ باقی ماندند.

دانشمندان دلایل نیکی برای خوشبینی دارند. آن ها امیدوار هستند پس از ابتلا بوسیله کووید ۱۹ برای بدوی بار، ایمنی کامل مدتی دربرابر این بلای ناگهانی لباس بگیرد. به گفته ی لیبرت و برتولتی «واکنش سلول های T بوسیله کرونا ویروس ها طولانی مدت است.»

طبق یافته های لیبرت و برتولتی، افرادی که ۱۷ سال پیش از مصیبت سارس بهبود مشخص کردند، هنوز سلول های T را در بدن خویشتن دارند. از دیدن آن ها، کاهش سطح آنتی بیوتیک لزوما ناراحت کننده نیست. نکته ی مهم، سطح سلول های T و سلول های حافظه ی B است. همچنین سلول های T که بخاطر مبارزه با دیگر انواع کرونا ویروس تولید شده اند می توانند در مبارزه با کووید ۱۹ غصه مفید باشند. به گفته ی مؤلفان:به رویت می رسد امنیت علیه ویروس کرونای جدید، در اغلب افراد وجود دارد؛ اما مشخص زدودن سلول های T برای محافظت داخل طبق کووید ۱۹ کافی هستند یا خیر.

بخاطر مثال طبق انگاره ای، کووید ۱۹ درون آسیای خاوری متجاوز کشنده نیست؛ زیرا مردم این منطقه تو گذشته گوناگون کرونا ویروس ها را تجربه کرده اند و جهیز حمایت آن ها آمادگی لازم را دارد. دانشمندان تاکنون از آزمایش های پرخطر واکسن روی انسان خودداری کرده اند. آن ها نمی توانند بخاطر وارسی ایمنی، افراد را دوباره به ویروس آلوده کنند اما می توانند روی میمون ها این آزمایش را انجام دهند. برابر یافته ها فرخنده های مکاک برای بار دوم بوسیله کووید ۱۹ مبتلا نمی شوند.پرسش ارشد امنیت طولانی مدت

باتوجه به نکات فوق، پرسش وقار مطرح می شود: ترکیب بی عیب پادتن ها (مغز و نوع)، سلول های T، سلول های B متین نسبت به ویروس کرونای جدید چیست؟ برای مثال ممکن است شخصی برای مبارزه با ویروس، به تراکم بالای پادتن داخل بدن خود نیاز نداشته باشد. شاید سلول های T نقش مهم رطوبت را در حراست از بدن ایفا کنند. دانشمندان، پاسخ به پرسش زبر را در مفهومی به نام «همبستگی ایمنی» جست وجو می کنند. این معیار هنوز بخاطر ویروس کرونای جدید پدیدار حلق. به گفته ی تیل: «باید به سئوال مهمی پاسخ عدالت: حداقل سطح پادتن همبسته با امن محافظتی تو بدن افراد وجود دارد؟» اما ایمنی صحیح در موافق کووید ۱۹ صرفا به پادتن نیاز ندارد. به گفته ی کراتی:افرادی هستند که قادر به تولید پادتن نیستند. برای مثال برخی افراد مشغول به کووید ۱۹ در ایتالیا بدون داشتن پادتن، گشایش یافته اند. این بیمارها بوسیله ذات الریه مشغول شدند. نفوذ کردن امن آن ها ارزیابی نشد اما بهبودی آن ها به این معنی است که درون غیاب پادتن، سلول های T وظیفه ی مراقبت را برعهده محزون اند.

متأسفانه هنوز بی آرامی نمی توان، چشم انداز ۶ماهه ای را از زنهار کووید ۱۹ ارائه انصاف. بوسیله گفته ی کراتی: «ما دقیقا نمی دانیم چه میزان از هر سلول یا پادتن برای نگهداری از بدن لازم است؛ اما در تلاشیم تا از جمع آوری داده ها بوسیله دیدگاه جامعی برسیم.»

پژوهشگرها همچنین در مجاهدت اند تا بوسیله این پرسش پاسخ دهند: چگونه نفوذ امن نامناسب می تواند منجر به علائم شدید و نیاز به ونتیلاتور شود، اما شخص دیگری آسان تر بهبود علنی درنگ. اخیرا دانشمندان تا حدودی به این تفاوت پی برده اند. به گفته ی نوالا میر، پزشک و پژوهشگر دانشگاه پنسیلوانیا:هیچ همبستگی بی نقصی بین جنس پناه و بلای ناگهانی شدید حیات ندارد؛ ولی برخی سرنخ ها به دست آمدند. سلول های T در افرادی که بدترین نتایج را داشتند و اغلب اوقات ذیل دستگاه های تنفسی بیمارستان ها بودند، واکنش نامنظمی دارند. بوسیله این ترتیب مشکلات ریوی و علائم شدیدتری رک کردند. از طرفی فعالیت شدید ایمنی می تواند منجر به آسیب به اعضای بدن شود.

پزشکان امیدوار هستند با درک بهتر واکنش امنیت به ویروس جدید کرونا بتوانند از واکنش های شدید حمایت جلوگیری کنند.آیا تست پادتن می تواند میزان ایمنی افراد را تعیین کند؟

این روزها اغلب افراد با این پرسش روبه رو می شوند: تست مثبت پادتن کووید ۱۹ به ذهنی امان است؟ متأسفانه چنین تست هایی نمی توانند چگونگی ایمنی افراد درون موافق کووید ۱۹ یا مدت زمان آن ها را تضمین کنند. بوسیله گفته ی تیل:نکته ی حائز بزرگی این است که کل تست های موجود در بازار، قادر به کشف پادتن هستند ولی نمی توانند پادتن های ترکیبی را از پادتن های خنثی کننده نمره دهند.



داروسازی در حال ادا تست پادتن کووید ۱۹ داخل استراسبورگ فرانسه

بنابراین از تست های پادتن تنها می توانن مولود گرفت شخص قبلا ناقل ویروس بوده است. علاوه بر این، چنین تست هایی دقت بالایی ندارند و دقت آن ها براساس عالمگیر ویروس تغییر می کند. این تست ها نمی توانند اطلاعاتی را درباره ی خطر ابتلای مجدد یا مقیاس ایمنی عرضه دهند. به گفته ی تیل:شاید تامل کنید تست مثبت پادتن به معنی پناه است؛ اما قطعا نمی توان چنین نتیجه ای گرفت. به نظر من تست پادتن ویژگی فوقانی دارد. درنتیجه با تست مثبت پادتن نباید دست از ماسک سرقت کردن یا دیگر روش ها و برگ فاصله گذاری و ایمنی بردارید. اگر می خواهید فرمان مثبتی عمل دهید می توانید پلاسمای خون اهدا کنید. پادتن های موجود در پلاسما می توانند به بهبود بیماران مشغول بوسیله کووید ۱۹ دستیار کنند.اضافه حساسیت ایمنی چه تأثیری بر فرایند تولید واکسن دارد؟

اگر به پیچیدگی سیستم کنف و بخش های مختلف آن فکر کنید، با چالشی که پژوهشگرها بخاطر تولید واکسن با آن روبه رو هستند آشنا می شوید. واکسن، دارویی است که طرز مقابله با تهدیدی قرین ویروس را به جهیز کنف آموزش می دهد و می تواند از شدت بیماری بکاهد یا به طور کلی از آن جلوگیری کند. به همین برهان واکسن ها ابزارهایی خلاصی بسرنوشت شوم دچار کردن و قدرتمند هستند؛ اما ترقی و تاسیس آن ها فرآیندی نفقه بر، زمان بر و پرکار است. بسیاری از تکاپو های تولید واکسن به شکست می انجامند.

با اینکه هیچگاه تضمینی برای تولید واکسن موفق کووید ۱۹ بود ندارد، فدایی دانشمندان نسبت به تولید آن در زمانی بی سابقه امیدوار هستند. ازآنجاکه بسیاری از افراد بدون احتیاج به بستری خواه دارو از کووید ۱۹ جان تندرست به تو درگیر اند، پس می نبوغ خراج گرفت جهیز ایمنی توانایی دفاع از خویشتن را دارد؛ اما دانشمندان باید محاسبه کنند جهیز پناه دقیقا چگونه باید آماده ی کنترل و مهار تهدیدهای واقعی شود.

درحال حاضر، دانشمندان سراسر جهان به شکل بی سابقه ای بخاطر تولید واکسن کووید ۱۹ با سرعتی رفعت مجاهدت می کنند. بیش از ۱۵۰ واکسن کاندیدا تو مشت ترقی هستند و تعداد اضافی از آزمایش های انسانی پس از اغماض چند ماه از مسری ویروس درون حال انجام هستند. دسته های پژوهشی، نتایج امیدبخشی را منتشر کرده اند و تو حال آماده سازی تست ها در مقیاس مبصر هستند. تولیدکنندگان هم در حال ساخت کارخانه هایی برای تولید میلیاردها دز واکسن هستند و دولت ها میلیاردها دلار روی پروژه های تولید واکسن سرمایه گذاری کرده اند.اثربخشی واکسن روی افراد و گروه های سنی مختلف، متفاوت است

داخل هفته ای که گذشت، تیم های پژوهشی تو گره و بریتانیا مقاله هایی را درباره ی نتایج تست های ابتدایی ی واکسن کووید ۱۹ درون نامه ی Lancet منتشر کردند. هر دو ناحیه از نسخه ی آدنوویروس (یکی از نسخه های ویروس کرونای جدید) مصرف کردند که برای جلوگیری از مصیبت تولید شده بودند. راوی آدنوویروس از بخشی از ویروس جدید کرونا برای القای واکنش ایمنی استفاده می بطی ء.

هر دو گروه پژوهشگران دریافتند داخل قیافه مصرف از آدنوویروس برای واکسن های کووید ۱۹، عملکرد بهتری خواهند داشت. یکی از نتایج تست واکسن روی قسمت قسمت کردن داوطلب، تولید پادتن و سلول های T وجود. نائور بار زیو، استادیار سلامت بین الملل و پژوهشگر واکسن در دانشکده ی سلامت عمومی جانز هاپکینز می گوید: «بوسیله شدت نسبت بوسیله توسعه ی واکسن مؤثر کرونا خوش بین هستیم.»

همان نعوظ که دنیاگیری کرونا مرموز است تولید واکسن آن هم از این روال مستثنی محو. بوسیله گفته ی مرحله زیو: «پرسش های زیادی بی پاسخ باقی مانده اند و باید وارد جنین ی سومین آزمایش ها در مقیاس متراکم شویم.»

از طرفی طیف وسیع ی نفوذ کردن های ایمنی به ویروس جدید کرونا به این معنی است که احتمالا واکنش های متنوعی هم به واکسن بود خواهد داشت. ممکن است واکسن روی برخی افراد تأثیر قوی و روی برخی دیگر اثری ضعیف داشته باشند. علاوه بر این، واکنش حمایت داخل افراد مرشد نم با واکنش زنهار کودکان متفاوت است به همین برهان تولید واکسن مناسب تمام قسمت قسمت کردن های سنی، امر اشکال است.



پروفسور فرانکویس ونتر در حال قبض واکسن آزمایشی کووید ۱۹ در واحد پژوهشی پاتوژن ها مسری (RMPRU) در بیمارستان کریس هانی باراگوانات تو سووتو، آفریقای جنوبی

 

به گفته ی بنجامین نیومان، ویروس شناس دانشگاه A
  • ۹۹/۰۵/۰۷

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی